Sandra Schouten

Sandra Schouten

zintuigen inzetten
Om verhalen te vertellen

Sandra Schouten is kunstenaar en procesproever. Onder de naam Het Huis van Proeven ontwikkelt ze zintuiglijke en theatrale interventies. Ze gebruikt voedsel, geur en zintuigen om elkaar te ontmoeten, te delen, te verbinden en te herinneren. Haar werk daagt je uit om anders te kijken. Om bewust te ervaren, een stap naar verandering te kunnen maken, elkaar op andere manieren te leren kennen en om betekenisvol samen te kunnen zijn.

 MG 0970 LRG 2

Haar werk beweegt zich in het gebied tussen social design, community art en foodart. Het voedsel is er niet om je maag te vullen maar om je hoofd wat groter te maken. Het is een middel tot interactie. De theatrale setting leidt tot een intense ervaring, nieuwe gesprekken en ontdekkingen...

_MG_0931_1

Een traditionele koek 
met een geschiedenis

Samenwerking 
BAKKERIJ Van Ooijen

Sandra Schouten gaat de samenwerking aan met Bakkerij van Ooijen om de Tielsche Kermiskoek te transformeren naar deze tijd en onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

_MG_0963

Het verhaal van de Kermiskoek

sandra-schouten-01
sandra-schouten-02

Sandra Schouten maakt ook gesprekskoekjes. Ze hebben uitgesproken vormen en stellen een vraag of maken een statement en zijn een parodie op het snoephartje. Ze zetten aan tot contact en bevatten liefdesbevorderende kruiden.