Eylem Aladogan

Eylem Aladogan

materiaal als
gemoedstoestand

Eylem Aladogan maakt tekeningen, sculpturen en installaties. Ze is gefascineerd door natuur, wetenschap, techniek en ambachtelijke processen. In haar installaties (gemaakt van veren, messen, vogels, geweren, hout, keramiek, touw) probeert ze uitdrukking te geven aan begrippen als kracht, tegenwicht, wilskracht. 

_MG_0839

Het gebruik van specifieke materialen en technieken speelt een essentiële rol voor Eylem Aladogan. De materialen worden vaak verwerkt door gebruik te maken van traditioneel vakmanschap en moderne technologie. Bij het maken van sculpturen is ze constant op zoek naar de puurste vorm, de vorm die het meest verwant is aan wat ze probeert uit te drukken. 

Tegelijkertijd maken de eigenschappen en beperkingen van het materiaal letterlijk deel uit van de inhoud van het werk: het materiaal is een bepalend kenmerk van de gemoedstoestand die het werk weerspiegelt.

_MG_0883

VANUIT EEN ANDER 
OOGPUNT

_MG_0902

Samenwerking 
MODEHUIS BLIJDESTEIJN

Binnen Hommage Hofleverancier gaat Eylem Aladogan de samenwerking aan met Modehuis Blijdesteijn, op zoek naar mogelijkheden om nieuwe doelgroepen aan te spreken.

_MG_0856