Bakkerij Van Ooijen

Bakkerij Van Ooijen

BAKKERIJ
SINDS 1840

Bakkerij van Ooijen bestaat al sinds 1840 en groeide uit tot een ‘fijnbakkerij’. Kwaliteit, specialiteit en integriteit staan hoog in het vaandel en de klant is er koning. 

Ambacht en innovatie gaan binnen dit bedrijf hand in hand. Een resultaat daarvan is de Tielsche Kermiskoek. Deze is ontwikkeld op basis van een beschrijving van deze koek in het boek ‘De volksvermaken’ van Jan ter Gouw. De koek is van oorsprong gekoppeld aan de Tielse najaarskermis. 

Bijzonder aan de koek is het bijbehorende verhaal: een boerenzoon gaf tijdens de kermis de koek aan zijn liefje in de hoop op verkering! Als de liefde wederzijds was, kreeg hij een plakje aangeboden.

De koek is inmiddels opgenomen in de nationale inventaris immaterieel erfgoed.

Tielsche Kermiskoek
_MG_1606

EEN TRADITIONELE KOEK Met een geschiedenis

_MG_1006

de Tielsche Kermiskoek

Ambacht en innovatie gaan binnen dit bedrijf hand in hand. Een resultaat daarvan is de Tielsche Kermiskoek. Deze is beschreven in het boek ‘De volksvermaken’ van Jan ter Gouw uit 1871. De koek is van oorsprong gekoppeld aan de Tielse najaarskermis.

 

Samenwerking 
SANDRA SCHOUTEN 

Sandra Schouten - kunstenaar en procesproever - gaat de samenwerking aan met Bakkerij van Ooijen om de koek te transformeren naar deze tijd en onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

 

bakkerij-crop-01
bakkerij-crop-02

Bakkerij G. van Ooijen
Westluidense straat 43
4001 NE  Tiel
www.bakkerijvanooijen.nl

Het Lekkerste Van Gelderland
In deze aflevering van TV Gelderland gaat Jochem van Gelder 
op zoek naar de lekkerste Tielsche Kermiskoek.

Terug naar het overzicht